T24 deprem bölgesinden aktarıyor: Samandağlılar bir an önce çadır ve gıda yardımı bekliyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

T24 deprem bölgesinden aktarıyor: Samandağlılar bir an önce çadır ve gıda yardımı bekliyor

T24 / SAMANDAĞ 

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı verilerine göre dün akşam saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğünde, 3 dakika sonra ise merkez üssü ise yine Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

T24 ekibi deprem bölgelerindeki son durumu aktarmaya devam ediyor. 

"Samandağ'ın en büyük sorunu çadır"

T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, Samandağ'daki depremin yarattığı yıkıma ilişkin izlenimlerini bölgeden aktardı: 

Samandağ'da çok sayıda bina yıkıldı. Samandağ'ın en büyük sorunu çadır. Belediye başkanının açıklamasına göre yaklaşık 15 bin çadıra acilen ihtiyaç var. Hava burada soğumuş durumda ama insanların neredeyse tamamı evlerinin ya da çadırlarının dışında geceyi geçirdi. Bu geceye de yine bu şekilde hazırlanıyorlar. Arabaları olanlar arabalarında uyurken, narenciye bahçeleri olanlar seralarını kullanıyorlar. Aynı sera çadırının içerisinde 35-40 kişi kalmaya çalışıyor. Isı sorununu halledemiyorlar. Samandağlılar bir an önce kendilerine çadır ve gıda yardımı yapılmasını bekliyor. Depremin en yıkıcı görüntülerinden birini Samandağ'da görmek mümkün.  Bütün sokaklar, caddeler enkazla dolu.

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar