Ukraynalı gazeteci: Korkarak yaşamaktansa şereflice ölmek daha güzeldir
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Ukraynalı gazeteci: Korkarak yaşamaktansa şereflice ölmek daha güzeldir

Gazeteci Gulsum Khalilova sesi titreyerek Ukrayna'nın başkenti Kiev’deki son durumu anlattı. Ukraynalı genç gazeteci sözlerine “Savaşın içinden herkese merhaba. Belki bu sizinle son yayınımız olur” diyerek başladı ve "Korkarak yaşamaktansa şereflice ölmek daha güzeldir” dedi. 

Khalilova şunları söyledi;

"Savaşın içinden herkese merhaba. Belki bu sizinle son yayınımız olur. Çünkü başkent sürekli vuruluyor. Hükümet yetkilileri insanları sığınağa gitmeleri için çağrıda bulunuyor. Bildiğiniz 1941- 1945 Londra Varşova olmuş buralar. Evet Moskova sayesinde.

21. asırda 1941'in karanlığını yaşıyoruz. Biz buradayız ve çalışmaya devam ediyoruz. Bizim kanal Ruslar tarafından bilinen bir kanal ve ilk hedefleri arasında ama olsun korkarak yaşamaktansa şereflice ölmek daha güzeldir.

Bir yandan Ukrayna askerlerinin arabalarını ele geçirmeye çalışan Rusya Kiev'e girmeye çalışıyor. Ukrayna halkı işgalcilere direniyorlar.

21. asırda Avrupa'nın göbeğinde bir ülke resmen işgal ediliyor kafasını kuma gömmüş dünya ise sadece kınamakla meşgul. Hatta kınamaktan korkanlar da var. Ama bir gün gelecek onların başkenti de işgal edilince anlayacaklar ama geç olacak. Kiev'den herkese sevgiler"

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar