vr oyun
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

vr oyun

ROG Studios, tek bir bilgisayardan iki kişinin aynı anda, iki farklı karakteri kontrol ederek, beraber oynayabilecekleri bir Sci-Fi/Action/RPG oyununu VR (sanal gerçeklik) severlere sunmayı bekliyor. Yani bir oyuncu VR'dayken, diğer oyuncu klavye ve fare ile oyuna katılabilecek. ‘Local Multiplayer’ olarak isimlendirilen bu çoklu oyuncu sistemi, hayata geçirilecek. 

Şirketin kurucu ortağı Taylan Hersek "Oyundaki uçma mekanikleri, sanal gerçekliğe alışık olmayanlarda motion sickness yaratabilir ama tecrübeli VR tutkunları için mükemmel bir fırsat" dedi. 

Hersek, sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Oyunumuz Oculus Rift ve HTC Vive adlı VR gözlüklerine uyumlu olacak şekilde yayınlanacak, SteamVR platformunda. Güçlü bir PC ve Oculus Quest (sanal gerçeklik için geliştirilmiş hepsi bir arada oyun sistemi) sahipleri de kablo yardımıyla oynayabilecekler. Şimdilik sadece bu üç gözlük için olsa da, daha sonra Valve Index için de uyumlu olacak. Ülkemizdeki oyun severlerin de oyunu alabilmesi için PC desteği de ekleyeceğiz, böylece VR'ı olmayan oyuncular da, VR'ı olanlarla beraber multiplayer modları oynayabilecek”

“Hedefimiz ülkemizin de VR sektöründe yapabileceklerini göstermek”

“Hedefimiz; Türklerin de VR sektöründe başarılı işler yapabileceklerini göstermenin yanı sıra, Türk oyuncuların ve oyun geliştiricilerinin de VR alanına girmesine örnek ve motivasyon kaynağı olmak."

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Video

vr oyun

Öne Çıkan Videolar