D_Masthead_970x250

Eyy Akşener! Bu yaptığın demokrasiye ihanettir, siyasi ahlaksızlıktır!

Eyy Akşener! Bu yaptığın demokrasiye ihanettir, siyasi ahlaksızlıktır!
Şunu iyi bil. Bu ülkede demokrasi, hukuk ve özgürlükten yana olanlar, bu ihanetini asla affetmeyecekler

Bu yaptığın demokrasi düşmanlığıdır.Alevi düşmanlığıdır.Kürt düşmanlığıdır.Bu yaptığın tam bir ihanettir.En başta demokrasiye ihanettir.Bu yaptığın siyasi ahlaksızlıktır.

Bu yaptığın, 1950'den beriçok partili demokratik rejimdefarklı çizgideki partilerinilk kez bir "demokrasi çatısı" altındabuluşmalarına, bir "demokrasi ittifakı" oluşturmalarına ihanettir.Bu yaptığın,yeni yeni filizlenmekte olanbir umuda indirdiğinölümcül bir darbedir.Bu yaptığın demokrasi düşmanı,hukuk düşmanı,özgürlük düşmanı,insan hakları düşmanılaiklik düşmanıErdoğan'a arka çıkmaktır,ona koltuk değneği olmaktır.Cumhuriyet ve Atatürk düşmanıErdoğan'a el uzatmaktır.Türkiye'yi cehennem çukuruna iten,tarihinin en derin siyasal ve ekonomikkrizine sokan bir "tek adamı"nçukurdan çıkabilmesineomuz vermektir.Eyy Akşener!Şunu iyi bil.Bu ülkede demokrasi, hukuk, özgürlük,ve insan haklarından yana olanlar,bu ihanetiniasla unutmayacaklar,hiç bir zaman da affetmeyeceklerdir.Bu bir umutsuzluk yazısı değildir. Bu bir karamsar yazı değildir. Bu bir demokrasi sevdalısının yazısıdır. Hiç unutmayın, bu ülkede demokrasi adınakazanılacak başka savaşlar da vardır.

Hasan Cemal kimdir?

Hasan Cemal 1944 yılında İstanbul'da doğdu. 1965 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1969 yılında Ankara’da haftalık Devrim dergisinde başladı. Yeni Ortam dergisi, Anka Ajansı ve Günaydın gazetesinde çalıştıktan sonra 1973 yılında Cumhuriyet gazetesine girdi. 1979 - 1981 yılları arasında Ankara Temsilciliği yaptı. 1981-1992 yılları arasında Cumhuriyet Gazetesini Genel Yayın Yönetmeni olarak yönetti. Cumhuriyet gazetesi Cemal'in yönetimindeyken 1986’da Sedat Simavi Ödülü’nü kazanarak "yılın gazetesi" seçildi. 

1992-1998 yılları arasında Sabah gazetesinin birinci sayfa yazarlığını yaptı. 1998'den 2013'e kadar yaklaşık 15 yıl boyunca Milliyet gazetesinde yazdı. Nokta dergisi 1989 Doruktakiler ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti köşe yazısı ödüllerini kazandı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2004 yılında da "Araştırma" ödülünü Hasan Cemal'in çalışmalarına verdi. 

28 Şubat 2013'te Milliyet'in manşetinde yayımlanan "İmralı Zabıtları"nın yayınını savunduğu için dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın tepkisine hedef oldu. Milliyet yönetimi, "Başbakan'ı ve medya sermayesini sorgulamaktaki ısrarını" gerekçe göstererek yaklaşık 15 yıldır yazdığı gazetedeki köşesini kapattı. 

Milliyet ile yolları ayrıldıktan sonra yaptığı röportajlar ve kaleme aldığı yazılar, bağımsız internet gazetesi T24'te yayımlandı. Türkiye medyasının en etkili ve kıdemli isimlerinden olan Hasan Cemal, Mart 2013’ten beri T24’te yazıyor. Harvard Üniversitesi Nieman Gazetecilik Vakfı Louis M. Lyons Gazetecilikte Vicdan ve Dürüstlük Ödülü'nü "hayatı boyunca basın özgürlüğünü savunmak için gösterdiği çaba nedeniyle" 2015 yılında Hasan Cemal'e verdi. Cemal, Türkiye'de bu ödülü alan ilk gazeteci oldu. 

Bir dönem Bilgi Üniversitesi’nde "Medya ve Politika" dersleri veren Hasan Cemal’in yayımlanmış 13 kitabı, tarih sırasıyla şöyle: 

Tank Sesiyle Uyanmak (1986)

Demokrasi Korkusu (1986)

Tarihi Yaşarken Yakalamak (1987) 

Özal Hikâyesi (1989)

Kimse Kızmasın Kendimi Yazdım (1999)

Kürtler (2004)

Cumhuriyet'i Çok Sevmiştim (2005)

Türkiye'nin Asker Sorunu (2010)

Barışa Emanet Olun (2011)

1915: Ermeni Soykırımı (2012)

Delila - Bir Genç Kadın Gerilla'nın Dağ Günlükleri (2014)

Çözüm sürecinde Kürdistan Günlükleri (2014)

- Hayat İşte Böyle Geçip Gidiyor (2018)

- Hasan Cemal'in "Zamane Diktatörleri" adını taşıyan basılmamış bir kitabı daha var.

 

İlgili İçerikler