Ahmet Davutoğlu'ndan Gezi Parkı yorumu: Erdoğan'a 'Birlikte Taksim Meydanı'na gidelim' dedim
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Ahmet Davutoğlu'ndan Gezi Parkı yorumu: Erdoğan'a 'Birlikte Taksim Meydanı'na gidelim' dedim

FOX TV'de Çalar Saat programına katılan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İlker Karagöz'ün sorularını yanıtladı.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin sorulara yanıt veren Davutoğlu,"O zaman Taksim Gezi dayanışma grubuyla temaslarım olmuştu. O sivil protestolar demokratik bir haktı. Hiç. şüphe yok. Ancak daha sonra belirli örgütlerin devreye girmesiyle vandalizme dönüştü, bunu da görmek lazım" dedi. 

"Erdoğan'a 'Birlikte Taksim Meydanı'na gidelim' dedim"

Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da 'Birlikte Taksim Meydanı'na gidelim' dedim. Gençlerle buluşup tansiyonu düşürelim. Orada tanıdığım solcu insanlar var onlarla da konuşuruz dedim. 'Hayır' dedi. 

Dolmabahçe olayında ise "Benim için birinci görgü şahidinin beyanı esastır. Hele de o bir din adamıysa. Hele Egemen Bağış'a gelecek olursak, "Bakara makara" diye Bakara Suresi ile alay eden bir kafayı eleştirmiyorsun, Kuran-ı Kerim ayetleriyle dalga geçmek daha büyük bir suçtur. Böyle birine iltifat edip, Rıza Zarrab olaylarının da içindeyken Türkiye'yi temsilen Prag'a büyükelçi diye göndereceksin. Bir müezzin gördüğü şeye şahitlik ettiği için onu cezalandıracaksın. Böyle bir anlayışı benimsemek mümkün değil.

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar