Antakya’da ayağı enkaza sıkışan genç paylaştığı video ile yardım istemişti, kurtarıldı
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Antakya’da ayağı enkaza sıkışan genç paylaştığı video ile yardım istemişti, kurtarıldı

Hatay Antakya’da ayağı enkaza sıkışan Adanan Fırat isimli genç çektiği video ile yardım çağrısında bulundu. Ardından enkazda bulduğu testere ile ayağının sıkıştığı demiri kesti. Uzun saatler sonra arama kurtarma ekiplerinin ulaştığı depremzede, kurtarıldı ve kırık ayağı Adana'da tedavi altına alındı.

Pazartesi (6 Ocak) sabah 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 il de etkili oldu. Saat 13.24'te de Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi.

Depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 gün milli yas ilan edildiğini duyurdu.

Şimdiye kadar 10 ilde toplam can kaybı 3 bin 419'a yükseldi. Yaralı sayısı 20 bin 534, teyit edilmiş, yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775 olarak açıklandı. Teyidi yapılmamış ancak yıkıldığı konusunda ihbar gelen bina sayısının 11 bin 302 olduğu bildirildi.  

"Buda geçti şok şükür"

Depremin büyük yıkım yarattığı Hatay Antakya'da bir depremzede enkaz altına sıkıştığı anları Twitter hesabından paylaşarak yardım iste, bacağının sıkıştığı demiri enkazın içinden bulduğu demirle kesti. Ardından kurtulan depremzede, şu paylaşımları yaptı:

"Ölürsem mücadelem görülsün diye çektim bu videoyu. Allahım nelere kadir o testere önüme düştü. Allahım göçük altında kalan tüm halkımıza yardım etsin. Adana da kırılan sağ bacağına müdahale için gidiyorum. Dualarınızı eksik etmeyin. "SON DAKİKA""

"Çok şükür kurtuldum arkadaşlar. Şuan Adana hastanesinde tedavi altındayım. Allah hepinizden razı olsun. Demiri kestim çok şükür Allah’a. Allah herkesin yardımcısı olsun

"Bu da geçti şok şükür" diyerek hastaneden fotoğrafını paylaştı.
 
 
D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar