Çorlu tren faciası davasını takip eden Tekirdağ Baro Başkanı: Adliyede yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Çorlu tren faciası davasını takip eden Tekirdağ Baro Başkanı: Adliyede yaşananlarla ilgili suç duyurusunda bulunduk

25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren faciasıyla ilgili davanın ilk duruşmasını CHP'li milletvekilleri de takip etti. 

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, yakınlarını kaybeden ailelerin salona alınmadıkları için rencide edildiğini söyleyerek, "Uzun yıllar avukatlık yaptım; ilk defa duruşma salonunun kapısında beklerken insanların kayda alındığını gördüm. Bu bir kaza değil cinayet. Ağır bir ihmal sonucunda insanlar yaşamını yitirdi." diye konuştu.

Davada, 4 TCDD alt düzey görevlinin yargılanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da "Aileler haklılar, alt kademedeki 4 kişiye yüklüyorlar suçu. Faturayı ödemesi gerekenler, yol bakım ihalesini tasarruf çerçevesinde iptal edenler. İhaleyi iptal edenlerin yargılanması yerine, alt düzey görevlilerin yargılanması üzücü. İnsanlar 1 yıldır 'Asıl sorumlular nerede' diyerek haklarını arıyorlar. Olan hayatını kaybeden 25 cana oldu" ifadelerini kullandı. 

Mahkeme heyetinin davadan çekilmesini yorumladılar

Mahkeme heyetinin davadan çekilmesini yorumlayan Tekirdağ Baro Başkanı Sedat Tekneci de "Dosyanın ağırlığını kaldıramadılar" değerlendirmesinde bulundu. Tekneci "Mağdur yakınlarının duruşmaya alınmaması, meslektaşlarımıza ve mağdur yakınlarına uygulanan polis şiddeti hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi. 

Tekneci amaçlarının faciadan sorumlu üst düzey yöneticilerin de yargılanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Duruşma sonrası da T24'e konuşan Muharrem Erkek, kararın ardından hukuk ve adalet adına üzüntü verici bir gün olduğunu ifade etti. Erkek, "Hukuka aykırı talimatlar neden veriliyor? Hukuk adına utanç duyulacak bir gün. Kapıda adalet sarayı yazıyor ancak içeride büyük adaletsizlik var" yorumunu yaptı.   

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar