Deva Partili Şahin'den Erdoğan'a: 2017'den beri dilinden düşürmediği Elazığ ile Malatya arasındaki hızlı tren projesi, bir vaatten öteye geçemedi
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Deva Partili Şahin'den Erdoğan'a: 2017'den beri dilinden düşürmediği Elazığ ile Malatya arasındaki hızlı tren projesi, bir vaatten öteye geçemedi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Yusuf Şahin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Malatya-Elazığ hızlı tren projemizin etüt çalışmaları da devam ediyor” sözlerine tepki gösterdi. Şahin, “2017 yılından bu yana dilinden düşürmediği Elazığ ile Malatya arasındaki hızlı tren projesi, bir vaatten öteye geçememiştir. Artık hızlı tren projesi, AK Parti’nin kadrolu projesi haline gelmiştir. Ancak buradan duyurmak istiyoruz; Elazığ’ın ve Elazığlıların bu vaatlere karnı artık tok” dedi.

Erdoğan, geçen cumartesi günü Malatya’da yapılan toplu açılış töreninde, “Malatya-Elazığ hızlı tren projemizin etüt çalışmaları da devam ediyor” demişti. Yusuf Şahin, bugün yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın bu sözlerini eleştirdi. Şahin, şunlar söyledi:

 "Elazığ’ın ve Elazığlıların bu vaatlere karnı artık tok"

“Sayın Cumhurbaşkanı, 22.10.2022 tarihinde Malatya’da yaptığı açıklamada, Malatya ile Elazığ arasında yapılması planlanan hızlı tren projesinin etüt çalışmalarının devam ettiğini açıklamıştır.

Tüm kamuoyunun bildiği üzere, Elazığ ile Malatya arasında hızlı tren yapılacağı, ilk kez 2017 yılında dile getirilmiş ve hatta bu konuda Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaptığı açıklamada 2017 yılı ekim ayı içerisinde projenin ihalesinin yapılacağını duyurmuştur.

Yine Sayın Cumhurbaşkanı, 2019 yılında Malatya’da yaptığı açıklamada ve 2021 yılında ilimizde katılmış olduğu toplu açılış töreninde, Elazığ ile Malatya arasında hızlı tren projesinin devam ettiğini duyurmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2017 yılından bu yana dilinden düşürmediği Elazığ ile Malatya arasındaki hızlı tren projesi, bir vaatten öteye geçememiştir. Artık hızlı tren projesi, AK Parti’nin kadrolu projesi haline gelmiştir. Ancak buradan duyurmak istiyoruz; Elazığ’ın ve Elazığlıların bu vaatlere karnı artık tok.” (ANKA)

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar