Enkaz içindeki kentte dükkanlarını açan Hatay esnafı: “Eski günleri tekrar yaşatmaya çalışıyoruz”
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Enkaz içindeki kentte dükkanlarını açan Hatay esnafı: “Eski günleri tekrar yaşatmaya çalışıyoruz”

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da 6 Şubat ve 20 Şubat depremlerinin ardından çok sayıda yurttaş kenti terk etmek zorunda kalırken, kentte kalanlar için hayat birçok zorluğa rağmen devam ediyor.

Köprübaşı, Uzunçarşı ve Saray Caddesi gibi ağır yıkımın yaşandığı kent merkezinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Diğer yandan buraya yaklaşık bir kilometre mesafedeki Tayfur Sökmen Caddesi ve çevresinde bulunan hasarsız veya hafif hasarlı bazı işyerleri ise satış yapmaya başladı.

T24’e konuşan fırın sahibi Fehmi Altun, bugün (8 Mart) itibarıyla üretime başladığını belirterek, “Burada eski günleri tekrar yaşatmaya çalışıyoruz. Biz daha ölmedik. Bu memleket ölmedi” dedi.

“Antakya’yı yalnız bırakmayalım”

Tayfur Sökmen Caddesi üzerinde çerez dükkânı işleten Hasan Bozkurt, “Bir haftadır açığım. Hâlâ çalışıyorum. İşlerimiz de iyi. Çok şükür gelen giden oluyor” dedi. Yine aynı cadde üzerinde market işleten Abdülbaki Hürgül ise, “Biz buradayız, bir yere gitmedik, herkesin buraya dönmesini istiyoruz. Antakya’yı yalnız bırakmayalım” ifadelerini kullandı.

Aynı bölgede bulunan bir eczane de deprem sonrası yeniden hizmet vermeye başladı. T24’e konuşan eczacı kalfası, “Raporlu olan insanlarımızı reçetesiz gelip ilaç alabiliyorlar. Reçetesi olan hastalarımıza da ilaçlarını veriyoruz. Ücretli almak isteyene de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar