Ole! Flamenko; Uluslararası Flamenko Ankara Festivali başlıyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Ole! Flamenko; Uluslararası Flamenko Ankara Festivali başlıyor

Ankara'nın gelenekselleşmiş festivallerinden "Uluslararası Flamenko Ankara Festivali" 14.yılını kutluyor.

7 - 17 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, yine İspanya'dan ve Türkiye'den sanatçıları seyirciyle buluşturacak.

Ankara'nın farklı salon ve mekanlarında gerçekleşecek konser ve atölye çalışmaları, daha önceki yıllarda olduğu gibi birbirinden renkli anlara sahne olacak.

Flamenko Ankara Derneği'nin İspanya Büyükelçiliği'nin desteği ile gerçekleştirdiği etkinliğe çeşitli kurum ve kuruluşlar da katkıda bulunuyorlar.

 

Festival programı şöyle:

 7 Kasım Noche Flamenca - Yaklaşık 6 yıldır sahne alan ekip, flamenkonun farklı türlerinden örnekler veriyor. Dansçı ve koreograf Eren Ergene'nin danslarının yer aldığı gösteride, grup üç farklı solistle sahnede olacak.

 11 Kasım Mavi Siyah - 2003 yılında Ceyhun Güneş tarafından kurulan grup, "Endülüs'ten Anadolu'ya" projesinin yeni versiyonuyla uzun zaman sonra seyirciyle buluşuyor. İki kültürün ortak yanlarının altını çizen projede, İzmir'de yaşayan dansçı ve koreograf Rasime Öktem de, üç kişilik ekibiyle ilk kez sahnede olacak.

 15 Kasım Flamenko Maratonu - Bu yıl 9.su yapılacak "Deli Sanat" Flamenko Maratonu'nda,  flamenko dansla uğraşan herkes gelip gecenin sonuna kadar dans edecek. Son kalan kişinin maratonu kazanacağı etkinliğin organizasyonunu  eğitmen ve koreograf Kerime Kartaloğlu gerçekleştiriyor.

 17  Kasım "4 Naranjas" -  Gitarist  ve besteci Kerem Özpekel'in ispanya'da yayınladığı albümünün tanıtım konseri, İspanyol -Türk ortak projesi olarak Ankara seyircisiyle buluşuyor. Flamenko dansın genç yıldızı Sara Sanchez ve ünlü şarkıcı Rafita de Madrid ile birlikte festivalin kapanış konserini yapacak olan Kerem Özpekel, grubuyla birlikte İspanya Büyükelçiliği davetlisi olarak etkinlikte yer alıyor.

 10,17 ve 19 Kasım'da festivalde yer alan sanatçıların ve dernek eğitmenlerinin atölye çalışmaları ve tanıtım dersleri, dernek merkezinde gerçekleştirilecek. Bu derslerle ilgili detaylı bilgi derneğin sosyal medya hesaplarından öğrenilebilir.

 

 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Yaşam

Flamenko öksüz kaldı

Öne Çıkan Videolar