Umur Talu: TİP'e verilen her oy boşa değil, hoşa gidecek

Umur Talu: TİP'e verilen her oy boşa değil, hoşa gidecek

T24 Video

Gazeteci Umur Talu, 14 Mayıs seçimlerine Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında kendi listesiyle girecek olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı oldu. Umur Talu, neden aday olduğunu T24'e anlattı.

"Çok yazı, çok acı yazdım" diyen Umur Talu, "Ben gençlerle birlikte yürüyorum. Onların gözlerindeki umut, Türkiye'deki milyonlarca genci ifade ediyor. TİP'e yakın ya da uzak bütün gençlerin umudunun yeşereceği bir seçim olmasını diliyorum" dedi.

"Boşa giden oy meselesi TİP'e mahsus değil"

Umur Talu, TİP'in bazı seçim bölgelerinde kendi aday listesiyle seçime girmesine ilişkin eleştirilere özetle şöyle yanıt verdi:

"Her aileden bir iki oy TİP'e gidecek diyen var. TİP kapsayıcı bir parti olma yolunda. TİP'in baraj sorunu yok. Boşa giden oy meselesi biraz saptırılarak konuşuluyor. Bu AKP, CHP, MHP, İYİ Parti'ye giden oylarda da artık oylar olabilir. Dolayısıyla boşa giden oy meselesi TİP'e mahsus değil, tam tersine TİP'i güçlendirmeki ilerisi için bir sürü oyun, yüreğin, umudun hiç boşa gitmemesi anlamına gelecek. Oyunuzun boşa gitmesine değil, gerçekten ruhunuzun kalbinizin boşa gitmeyeceğini düşünmek lazım.

Aslında o yazılar siyasete girince başka türlü ifade edilecek. Şimdi bile o insanları hatırlayarak gidiyorum aslına bakarsanız; Bugün Afyon Cephaneliğine zorla sokulan 25 tane acemi askeri andım. Bu parti onların acısının da yakınlarının da partisi. 13 mermiyle delik deşik edilen Uğur'u (Kaymaz) da andım. Kemikleri 18 yıl sonunda bulunan Seyhan'ı (Doğan) da andım. Tersanedekini anıyorum. Bunları kendimede hatırlatıyorum. Bak diyorum; bunları yazdın ama bunlara borçlusun aynı zamanda. Şimdi artık gereğini bu şekilde yerine gerebileceksen. Bu şekilde yerine getirilmesi için birilerini  etkileyebileceksen bu da senin boynunun borcu diyorum.

İki şey çok net. Bir; TİP'in baraj sorunu yok. İki; TİP'e verilecek oylar boşa gitmeyecek, bu ülkenin geleceği için hoşa gidecek aslında"

- Şimdi değiştirmek için kolları sıvadı

- Neden şimdi neden TİP?

 Gazeteci Umur Talu, Candan Yıldız'a yorumladı.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar