Deprem bölgesinde seçim havası; kim kazanıyor kim kaybediyor?

Deprem bölgesinde seçim havası; kim kazanıyor kim kaybediyor?

T24 yazarı Murat Sabuncu deprem bölgelerindeki son durumu ve seçim atmosferini T24 editörü Candan Yıldız'a değerlendirdi. 

Sabuncu gittiği deprem bölgelerinde seçim atmosferini gözlemledi. Depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay ile ilgili gözlemlerini aktaran Sabuncu şöyle konuştu: AKP ve MHP Hatay'da oy kaybedecek. CHP oyunu çok artıramayacak çünkü TİP ciddi bir atak içinde. Yine de CHP birinci parti çıkacak gibi görünüyor. Hatay'da İmamoğlu, Kahramanmaraş'ta Yavaş büyük bir çalışma yürütüyor. 

Kahramanmaraş'la ilgili gözlemlerini de aktaran Sabuncu, "Hâlâ ciddi bir AKP desteği var. Sinan Oğan da konuşulan isimler arasında. CHP ve İYİ Parti bazı yerlerde ortak hareket etseydi çok daha farklı sonuçlar elde edilebilirdi. Aynı şeyi TİP ve Yeşil Sol Parti için de söyleyebilirim"  dedi. 

Kürt seçmen hakkında da yorumlarda bulunan Sabuncu Diyarbakır'daki seçim havasını şu sözlerle değerlendirdi:

Diyarbakır'da karşılaştığım hava, değişecek iklimin rüzgarıydı. Bu havayı en son çözüm sürecinde görmüştüm. Kürt seçmen Kılıçdaroğlu konusunda ikna olmuş durumda ancak beklenti de büyüdü. Kürt sorununun çözümü konusunda adım bekliyorlar.

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar