Kot pantolon giyen kadınlara "cehennemlik" diyen İhsan Şenocak, İstanbul Sözleşmesini hedef aldı: Ahlaksızlık
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Kot pantolon giyen kadınlara "cehennemlik" diyen İhsan Şenocak, İstanbul Sözleşmesini hedef aldı: Ahlaksızlık

Kot pantolon giyen kadınların "cehennemlik" olduğunu, genç kaynananın "şehvet uyandırdığını" söyleyen İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucusu İhsan Şenocak bu kez de İstanbul Sözleşmesini hedef aldı. Sözleşme için "Ahlaksızlık" ifadesini kullanan Şenocak'ın sözleri tepkilere neden oldu. 

Youtube kanalı üzerinden yaptığı paylaşımda boşanmaların nedeninin İstanbul Sözleşmesi olduğunu savunan  Şenocak, Sözleşmenin cinsel şiddet eylemlerini önlemeyi öngören 36. maddesini okuyarak, “Toplu halde fuhuş yapılabilir, zina yapılabilir; ama rızasız olursa o zaman problem” dedi.

TIKLAYIN - Hoca camide vaaz etti: Kızlar pantolon giymesin, kaş aldırmasın, üniversiteye gitmesin!

TIKLAYIN - İhsan Şenocak: Damat genç, kayınvalidesi de genç ise vücudunda uyanma olabilir, ellerini öpmemeleri daha uygundur

Söz konusu madde ne diyor?

“Madde 36 – Irza geçme de dahil olmak üzere cinsel şiddet eylemleri

1 -Taraflar aşağıdaki kasten gerçekleştirilen eylemlerin cezalandırılmasını sağlamak üzeregerekli yasal veya diğer tedbirleri alacaklardır:

a -başka bir insanla, rızası olmaksızın, herhangi bir vücut parçasını veya cismi kullanarak,cinsel nitelikli bir vajinal, anal veya oral penetrasyon gerçekleştirmek;

b -bir insanla, rızası olmaksızın, cinsel nitelikli diğer eylemlere girişmek;

c -Başka bir insanın, rızası olmaksızın, üçüncü bir insanla cinsel nitelikli eylemleregirmesine neden olmak.

2- Rıza, mevcut koşullar bağlamında değerlendirilmek üzere, şahsın özgür iradesi sonucundagönüllü olarak verilmelidir.

3 -Taraflar 1. fıkrada yer alan hükümlerin aynı zamanda iç hukukta kabul edilmiş olan, eskiveya mevcut eşlere veya birlikte yaşayan bireylere karşı gerçekleştirilmiş eylemler için degeçerli olmasının temin edilmesi için gerekli yasal veya diğer tedbirleri alacaklardır.”

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar