Oya Baydar'dan Osman Kavala yorumu: Benzer kararları Demirtaş davasında gördük; inşallah uygulanır
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Oya Baydar'dan Osman Kavala yorumu: Benzer kararları Demirtaş davasında gördük; inşallah uygulanır

Şirin Payzın'la Ne Oluyor? programına konuk olan Sosyolog Yazar Oya Baydar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, Gezi Parkı davasının tek tutuklu sanığı olan ve 770 gündür cezaevinde bulunan iş insanı Osman Kavala hakkında verdiği ihlal kararını değerlendirdi. Baydar, Kavala'nın tutuklanmasının halihazırda bir devlet suçu olduğunu ifade ederek, "Bu karar pek güzel ama buna benzer kararları Demirtaş davasında da gördük. İnşallah uygulanır" dedi. 

Baydar, Kavala'nın hapiste tutulmasında politik nedenlerin yanı sıra psikolojik nedenlerin de olduğunu söyleyerek, "Her şeyi para ile ölçen her şeyi büyüme ve insanı yok eden şeylerle ölçenlerin  Osman'ı anlamaları mümkün değil. Diyorlar ki  'Paran var pulun var. Tanınmışsın kardeşim ne uğraşıyorsun bu kültürel işlerle, ne uğraşıyorsun insanların yakınlaşması ve dostluk için...'Aşağılık kompleksi de oluşuyor. Bu karar pek güzel ama buna benzer kararları Demirtaş davasında da gördük. İnşallah uygulanır"  diye konuştu. 

AİHM'in 'Kavala' kararını yorumlayan Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni Ömer Madra da kararın derhal uygulanması gerektiğini belirterek "Türkiye AİHS'e (Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi) taraf bir ülkedir ve Anayasa'nın 90'ıncı maddesine göre iç hukukla çelişiyorsa bir karar, uluslararası hukuk uygulanır. Dolayısıyla derhal serbest bırakılmalı" dedi. 

 

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar