Gezi davasından 10 aydır tutuklu olan avukat Can Atalay için: İyi ki doğdun Can...
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

Gezi davasından 10 aydır tutuklu olan avukat Can Atalay için: İyi ki doğdun Can...

T24 Video

25 Nisan 2022'de Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası verilerek tutuklanan avukat Can Atalay unutulmadı. Atalay'ın arkadaşları Atalay'ın doğum günü için bir video hazırladı.

Atalay'ın doğum günü için Maçka Demokrasi Parkı'nda bir araya gelen bir grup, "Sen bizim Can'ımızsın, iyi ki doğdun" yazılı pankart açtı. Çekilen videoda, "Can kimsesizlerin kimsesi, yoksulların yoldaşıydı. Biz onun zor günlerinde ona yarenlik yapmak için burada buluştuk. İyi ki doğdun Can, iyi ki varsın. İyi ki dostumuzsun..." dendi. 

Atalay için bir araya gelen grup doğum günü mesajlarını paylaştı.

O mesajda şu sözler yer aldı:

Sen bizim Can’ımızsın.Biz unutmuyoruz, unutmayız.Doğum gününü unutmayız mesela, sizi bizden ayırdıkları her günü hafızamıza kazıdığımız gibi aklımızda.Her afet, Gezi tutuklularını haklı çıkarırken, dışarıdaki mücadelede gözlerimizin sizi aradığı bu günleri unutmayız.Bu depremi unutmayız, unutturmayız.Yıkılan kentlerin, su basan çadırların, sayısı tam açıklanmayan o canların, apar topar kaldırılan enkazların hesabını sorarken birlikte olacağız. Az kaldı.Baharı özgürce karşılamak dileğiyle hasretle kucaklarız.

Can’ın Arkadaşları

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar