İmamoğlu: Ev kadınlarının yüzde 34’ü, evde yalnızken doğal gazı kapatıyor
Hakan Aksay

Haberler

Hakan Aksay

Yükleniyor...

İmamoğlu: Ev kadınlarının yüzde 34’ü, evde yalnızken doğal gazı kapatıyor

13. Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Bağcılar İBB Kadın Merkezi’ ve Bağcılar Ebubekir Meydanı’nın açılışlarında dün konuşma yaptı. İmamoğlu konuşmasında ev kadınlarının yüzde 34'ünün evde yalnızken doğal gazı kapattığını söyleyerek ekonomik krize dikkat çekti. 

İmamoğlu, ekonomik krizin ev kadınları üzerindeki etkilerine yönelik İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı araştırmalardan şöyle örnekler verdi: 

Ev kadınlarının yüzde 86’sı, son 6 ayda kendisi için alışveriş yapmamış. Öyle değil mi hanımefendiler? (‘Evet’ sesleri.) Bunlar, aslında memleketimizin ekonomik verilerinin net özeti. Yüzde 34’ü, evde yalnızken doğal gazı kapatıyor. (Yeniden ‘evet’ sesleri.) Yani doğal gazı kapatanın, Cumhur İttifakı'nda olmasının ya da Millet İttifakı'nda olması diye bir şey yok; ekonomik krizin sonucu. Hani diyoruz ya; başkasının derdini dert edinmek. İşte bu yolculuk, onun için çok önemli. Daha acı bir şey söyleyeceğim. Ne yazık ki, bu şehirde 3 kadından birisi şiddete maruz kalıyor.

D_Side_Content_300x250

İlgili İçerikler

Öne Çıkan Videolar